Obavijest o terminu Dana otvorenih vrata udruga 2020.

Slika /slike/dani_udruga_web_banneri_2020_366x244.jpg

Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, manifestacija Dani otvorenih vrata udruga ove godine održat će se u online formatu od 24. do 26. rujna 2020. 


Na Danima otvorenih vrata udruga 2020. građani će moći sudjelovati u brojnim online predstavljanjima, video sadržajima, kvizovima i edukativnim aktivnostima, dok će se posjetom udrugama moći upoznati s društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Ured za udruge će tijekom rujna na Facebook profilu Dana otvorenih vrata udruga objaviti kratke video spotove o radu udruga i načinima kako udruge pomaže građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize. Manifestaciju ćemo službeno otvoriti 24. rujna 2020. putem video poruka o važnosti civilnoga društva.

Također, u vremenu održavanja Dana otvorenih vrata udruga, svi zainteresirani će moći zaigrati online kviz o udrugama u Republici Hrvatskoj na Facebook profilu Dana otvorenih vrata udruga te sudjelovati u Šetnji kroz povijest udruživanja u Zagrebu.

Događaje koje će udruge organizirati bit će moguće prijaviti, a svi zainteresirani pratiti putem mobilne aplikacije UdrugeInfo. Predstavnici udruga mogu već sada registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima. Rok za prijavu događanja je 21. rujan 2020.

Pozivamo udruge širom Hrvatske da, osim kreiranja online sadržaja, od 24. do 26. rujna 2020. dodatno otvore vrata građanima kako bi im približile svoje programe i aktivnosti (poštujući preporuke vezane uz mjere zaštite od širenja COVID-19 pandemije).

Sva događanja Dana otvorenih vrata udruga mogu se pratiti na web i mobilnoj aplikaciji UdrugeInfo, kao i putem Facebook stranice www.facebook.com/DaniUdruga



 



Najave