Dani otvorenih vrata udruga

Slika /slike/banneri/Dani otvorenih vrata udruga.jpg
Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. 

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo gdje su uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, vidljiva i različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga. Udruge svoja događanja mogu prijavljivati do početka same manifestacije, a za udruge koje se pravovremeno prijave osigurani su promotivni materijali te prigodne nagrade (izvijestite nas o održanim aktivnostima kroz pisani izvještaj, video reportažu i/ili kolaž fotografija). Kratke upute za prijavu u aplikaciju UdrugeInfo dostupne su ovdje
 
Dvanaesti po redu Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 6. do 8. lipnja 2024. s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.
 
Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo gdje će, uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, biti vidljiva različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga.
 
Najuspješnije udruge bit će nagrađene za svoje sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga - ukupno 5 udruga koje su otvorile svoja vrata i na taj način građanima predstavile svoj rad i aktivnosti za opće dobro, te Uredu za udruge dostavile izvještaje o provedenim aktivnostima, osvojit će godišnju pretplatu na časopis Udruga.hr koju Ured za udruge dodjeljuje u suradnji s časopisom Udruga.hr.
 
Otvorenje manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2024., započet će u četvrtak, 06. lipnja 2024. konferencijom "Razvoj, doprinos i uloga udruga u području medijske pismenosti u Hrvatskoj" koja će održati u prostorima Oris Kuća arhitekture, Kralja Držislava 3 u Zagrebu.

Dnevni red Konferencije objavit ćemo naknadno na mrežnim stranicama Ureda za udruge.

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2024. održat će se i dvije Šetnje kroz povijest udruživanja u Zagrebu“ kako bi se javnosti približila bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva.
 
Također, i ove godine, u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske planira objaviti Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“

 Pratite naše vijesti.