Najava online događanja - Kreativni građani u projektima kulturne baštine

Slika /slike/EzG_KE_kreativni gradjani.PNG

Kontakt točka programa Europa za građane 2014-2020 zajedno s Deskom Kreativne Europe pri ministarstvu Kulture i medija obilježava dane kulturne baštine te promiče uspješne projekte koji su u sklopu tih dvaju programa Unije tematizirali baštinu u kulturnom i društveno političkom kontekstu.

Kontakt točka programa Europa za građane pri Uredu za udruge Vlade RH i Desk Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture organiziraju događanje pod nazivom Kreativni građani u projektima kulturne baštine. Riječ je o online susretu koje će se održati u petak, 16. listopada 2020. godine u 10 sati. Tijekom događanja, svi zainteresirani će imati prilike promisliti na koji način se baštinske teme potiču, plasiraju i promiču na europskoj razini. Uvodno će predstavnici Europske komisije zaduženi za programe Kreativna Europa i Europa za građane dati uvid u razmišljanja i diskusije koje se vode na razini Europe vezano uz ulogu zajedničke europske baštine i načina na koji će zaštita baštine biti prisutna u Programima u novom financijskom razdoblju. Sudionici će dobiti pogled u pregled zanimljivih projekata koji su tematizirali baštinu a podržani su iz programa Europa za građane i Kreativna Europa. Poveznica projekata o kojima će biti riječi je baština, dok se u provedbi ta tema oslanja na različite djelatnosti i izričaje: od kulturno-umjetničkog, preko društvenog do političkog konteksta.

Kao zanimljivost na kraju samog događanja, posebno za tu priliku će biti organizirano virtualno vođenje kroz Muzej vučedolske kulture kako bi svi sudionici mogli iz prve ruke iskusiti neke od zanimljivih sadržaja koje taj predivan muzej na samom istoku Republike Hrvatske nudi i na koje sve načine je moguće promovirati baštinske sadržaje.

Cilj ovog susreta je informiranje o mogućnostima financiranja, promišljanje projektnih ideja te umrežavanje organizacija koje se bave spomenutim temama.

Za sudjelovanje na radionici je potrebna prijava, budući da je broj sudionika ograničen. Online radionica održat će se putem aplikacije MS Teams.

Za sudjelovanje na radionici je potrebna prijava, budući da je broj sudionika ograničen. Više informacija o programima, ali i prijavni obrazac za ovo online događanje nalazi se ovdje, a možete ga pronaći i na deskkultura.hr.

Program događanja



 



Pisane vijesti