Natječaj za socijalno poduzetništvo

NESsT je međunarodna neprofitna organizacija koja se bavi neprofitnim poduzetništvom i samo financiranjem, posvećena pronalaženju dugoročnih rješenja za sustavno siromaštvo i društvenu nepravdu kroz razvoj socijalnog poduzetništva - poslovne pothvate potaknute društvenim misijama koje povečavaju financijsku održivost i učinak organizacija civilnog društva na društvene promjene. Svoju misiju ostvaruju kroz četiri inicijative koje su spoj alata i strategija poslovnog poduzetništva i misije i vrijednosti neprofitnog poduzetništva.
NESsT je osnovan 1997. godine kao neprofitna organizacija, a danas djeluje iz regionalnih ureda u Budimpešti (Mađarska) i Santiagu (?ile) te iz predstavničkog ureda u Kaliforniji (SAD). NESsT-ov tim čine stručnjaci iz neprofitnog i poslovnog sektora šest različitih nacionalnosti. NESsT dobiva potporu za svoj rad od vodećih privatnih filantropa, pojedinaca i tvrtki, prvenstveno iz EU i SAD-a, dok se oko 30% godišnjih prihoda prikuplja kroz aktivnosti samofinanciranja u obliku konzultantskih usluga.
2004. godine osvojili su Nagradu Skoll Foundation za socijalno poduzetništvo.
Ako želite saznati više o samoj organizaciji upućujemo Vas na web stranicu: www.nesst.org.

U Hrvatskoj su objavili natječaj za vrijeme trajanja Konferencije o aktivnostima samofinanciranja i socijalnog poduzetništva, koja se u organizaciji AED-a i uz financijsku potporu USAID-a održala u Zagrebu, 28. ožujka 2007. godine.

Natječaj je namijenjen organizacijama civilnog društva koje već provode aktivnosti socijalnog poduzetništva, kao i organizacijama koje bi se tek počele time baviti i ujedno predstavlja proces usmjeren daljnjem razvoju socijalnog poduzetništva koji provodi NESsT.

Dodatne informacije o natječaju nalaze se u priloženim dokumentima zajedno sa prijavnim obrascem, koji su na engleskom jeziku.

Rok za prijavu na natječaj je 20. travnja 2007. godine.


2 - nvf application_revised 2007 fin.doc
nvf brochure 82004 final.pdf
cft letter 2007 eng cro fin.doc

Pisane vijesti