Obavijest o odgodi Dana otvorenih vrata udruga 2020.

Slika /slike/banneri/Dani otvorenih vrata udruga.jpg

Zbog potrebe pridržavanja mjera zaštite od širenja koronavirusa COVID-19, Ured za udruge objavljuje kako se manifestacija koja je planirana za održavanje od 20. do 23. svibnja 2020. odgađa za jesen.

Nove datume održavanja manifestacije objavit ćemo u lipnju 2020.

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Pozivamo udruge koje žele povećati vidljivost svoga djelovanja, a posebno udruge koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora  da se prijave za sudjelovanje, pri čemu same odabiru način predstavljanja svoga rada, organizirajući radionice, izložbe, skupove, promidžbene aktivnosti i slično.

Ujedno objavljujemo kako se javni poziv „Suradnja u organizaciji Dana otvorenih vrata udruga 2020.“ poništava, a nakon objave novih datuma Dana otvorenih vrata udruga, objavit ćemo novi Poziv čime će oni koji su prijavili svoje prijedloge projekata do 18. ožujka imati priliku unaprijediti svoje prijedloge.

Udruge i dalje mogu o svojim aktivnostima informirati zainteresiranu javnost koristeći aplikaciju UdrugeInfo.

Pisane vijesti