Održana 1. sjednica Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast

  • Slika /slike/DSC_0539.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

4. travnja 2017. u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održana je 1. sjednica Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast kojom je predsjedavala predsjednica Savjeta mr.sc. Marija Pejčinović Burić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 
 

Savjet inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast savjetodavno je tijelo Vlade Republike Hrvatske čiji je cilj poticanje transparentnosti i otvorenosti rada tijela javne vlasti te uključivanja građana i civilnoga društva u oblikovanje javnih politika. Savjet okuplja predstavnike tijela javne vlasti, organizacija civilnoga društva, poslovnog sektora, akademske zajednice te medija.

Na sjednici su članovi Savjeta upoznati s ciljevima i mandatom Savjeta. Za zamjenika predsjednice Savjeta izabran je profesor Ivan Koprić, predsjednik Instituta za javnu upravu, te je usvojen Poslovnik Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast. Ukratko se osvrnulo na ulogu koju Republika Hrvatska ima kao članica Upravnog odbora inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast. Članovi Savjeta upoznati su s procesom izrade Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstva za otvorenu vlast u razdoblju 2017. do 2019. godine.

Prisutne se ukratko informiralo i o Pariškoj deklaraciji te trenutnom izboru predstavnika organizacija civilnoga društva u Upravnom odboru inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast.

Ovaj saziv je treći saziv Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast čija je Republika Hrvatska članica od 2011. godine. Više o inicijativi možete pronaći ovdje

Pisane vijesti