Udruge nagrađene u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2019.

Slika /slike/banneri/dani_udruga_web_banner_366x244.jpg

Zahvaljujemo svim udrugama na uloženom trudu i uspješno održanim događanjima na Danima otvorenih vrata udruga. Priključite se ovoj manifestaciji i iduće godine!   

Udruge širom Hrvatske otvorile su svoja vrata zainteresiranim građanima kroz više od 300 različitih događanja tijekom trodnevne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2019.

Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske odabralo je 5 udruga koje će dobiti godišnju pretplatu na časopis Udruga.hr. Sudionici su odabrani na temelju angažmana na Danima otvorenih vrata udruga, popraćenosti događanja u medijima te zaprimljenim popratnim materijalima i prilozima (slikama i video zapisima s događanja te dokazima popraćenosti u lokalnim medijima). 

Nagrađene su slijedeće udruge:
  1. Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec Podravski
  2. Centar za mladež Zaprešić
  3. Lions klub Vukovar
  4. „SRCE“ – Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji
  5. Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea

Dobrovoljno vatrogasno društvo Strmec Podravski u sklopu Dana otvorenih vrata udruga organizirao je niz preventivnih aktivnosti i pokaznih vježbi za odrasle i djecu. U prostorijama Društva izložene su fotografije koje prate sve značajnije događaje u povijesti Društva. Održana je i kreativna radionica za najmlađe posjetitelje koji su izrađivali likovne radove na temu vatrogastva i zajedništva a najbolji će biti izloženi u prostorijama DVD-a. 

Centar za mladež Zaprešić je Dane otvorenih vrata udruga obilježio u dva dana. Istaknuta je akcija čišćenja dvorišta Srednje škole Ban Josip Jelačić s naglaskom na štetnost opušaka na okoliš, a u kojoj su sudjelovali srednjoškolci. 

Lions klub Vukovar obilježio je Dane otvorenih vrata udruga organiziranjem sportsko-rekreativno-humanitarnog natjecanja „4. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos" pod motom „Trčim i pomažem". Ovim događanjem udruga promovira sport, druženje, natjecanje, zdrav način života, boravak u prirodi te pomoć potrebitima.

Udruga Srce organizirala je događanja tijekom 2 dana trajanja Dana otvorenih vrata udruga. Organizirana je informativno-edukativna radionica o vrstama gljiva te je predstavljena kuharica Zdravo kuhati možeš i ti, prilagođena osobama s intelektualnim teškoćama. Drugi dan rezerviran je za dječje radionice, na temu sadnje biljaka, izrade glinenih predmeta te o pravima osoba s invaliditetom. 

Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadeo obilježila je Dane otvorenih vrata udruga kroz dvodnevna sportska druženja i preventivne zdravstvene preglede za svoje sugrađane. 

Pisane vijesti