Virtualna DOVU rasprava: "Krizna situacija = šansa za novi početak?"

Slika /slike/banneri/dovu Banner_750x500.png

Rasprava će se održati 10. lipnja 2021. s početkom u 10 sati, uz prijenos uživo.

U okviru Dana otvorenih vrata udruga 2021., Ured za udruge organizira virtualnu raspravu s ciljem raspravljanja uloge organizacija civilnoga društva u izgradnji budućnosti Europe, kao i strategijama koje je potrebno poduzeti kako bi se krizna situacija pretvorila u priliku za novi početak.
 
Kao što se ističe u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe, situacija u kojoj se nalazi Europska unija danas ne ograničava nužno njezin razvoj: od svojih osnutaka, Europska unija je krize u kojima se zatekla pretvorila u priliku za transformaciju i širenje, poštujući temeljne vrijednosti solidarnosti, socijalne pravde, međugeneracijske suradnje, rodne ravnopravnosti, održivog blagostanja i pravedne zelene i digitalne tranzicije. Europski gospodarski i socijalni odbor ističe važnost dobivanja podrške javnosti ovim vrijednostima, na način da se ponovno razmotre modeli razvoja i upravljanja koji trebaju biti usmjereni održivosti, izgradnji ravnopravnijeg društva i društva u kojem su organizacije civilnoga društva u središtu oporavka i otpornosti. Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine definira kao osnovni cilj razvoja ubrzanje uključivog gospodarskog rasta kako bi se podigao životni standard i stvorili uvjeti za što kvalitetniji život za sve hrvatske građane.
 
Panelisti će raspravljati o budućnosti Europe i o mogućnosti uključivanja svih građana u odlučivanju i predlaganju novih rješenja, kao i o predviđenim mehanizmima za financiranje javnih politika koje su od značaja za organizirano civilno društvo u Republici Hrvatskoj.
 
Rasprava će se održati virtualno, putem alata Microsoft Teams, uz prijenos uživo putem Youtube kanala Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Snimka rasprave će naknadno biti dostupna na Youtube kanalu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u raspravi da se prijave putem prijavnice. Rok za prijavu je srijeda, 9. lipnja 2021., do 12:00 sati.

Program potražite ovdje.

Snimka rasprave dostupna je na Youtube kanalu Ureda za udruge.

Najave